Specialväxter och kontorsväxter

Bland våra specialväxter finns en del udda kontorsväxter och andra produkter som vi normalt sett inte har på lager. Konserverade växter i form av palmer och barrväxter, samt stora konstgjorda växter och avskärmningar till kontor, hotell och restauranger finns också i sortimentet. Dessutom har vi konstgjorda fruktträd. Bland annat naturtrogna apelsin- och citronträd. Vi kan göra skräddarsydda växtväggar och du kan hyra kontorsväxter och krukor av oss.

Bland våra specialuppdrag finns bland annat 1000 tulipanarosor för en reklamkampanj, ett 50 tal handgjorda björkar och gräsmattor till Birsta City, ett stort antal bambuavskärmningar till ett känt flygbolag, en specialgjord växtvägg på ca 50 kvadratmeter till ett köpcentrum, nio handgjorda Lindträd till Solna Centrum, ett flygplan av murgröna och så vidare. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vad vi kan göra för dig. Självklart så hjälper vi till med kostnadsfria förslag och offerter med bilder på produkterna. Boka tid för ett möte i vår utställning eller hos er.

Våra kontorsväxter bidrar till att skapa en grön, fräsch och inspirerande arbetsmiljö vilket ökar trivseln hos anställda och besökare.

Många av våra vanliga växter tål sol, men nu har vi också ett nytt sortiment med UV-behandlade växter. Det innebär att dom behåller färgen längre än andra växter. Dom tål även vatten, men är mer känsliga mot hård vind. Växterna håller inte lika länge utomhus som inomhus (nästan för evigt).

Vi har ett sortiment av flamskyddsbehandlade växter för offentliga miljöer och kontor som vi är ensamma om i Sverige. Dessa växter flamskyddsbehandlas i samband med tillverkningen vilket gör att flamskyddsmedlet finns invävt i bladen.  Bland annat har vi bambu och flera olika sorters benjaminfikus. Många av våra övriga konstväxter kan också behandlas i efterhand med ett flamskyddsmedel som appliceras utvändigt.

Se broschyr: Flamskyddsbehandlade växter.

Vi åtar oss gärna specialuppdrag, och har möjlighet att bygga unika specialträd – allt efter kundens önskemål. Samtliga produkter i specialsortimentet är beställningsvaror, och leveranstiden kan vara upp till 6 månader. Många av specialprodukterna är importerade, men vi tillverkar bland annat egna björkar och stora bokträd. Våra exklusiva, handgjorda konstväxter byggs upp på äkta, torkade stammar. Dom designas och tillverkas i Italien.

I vår butik och utställning, dit alla är välkomna, finns ett stort urval av olika konstväxter. Vi har Sveriges största sortiment av konstgjorda växter och träd i vår utställning.

Vill du ha hjälp med en offert på specialväxter. Maila till: info@wexter.se