Stora plastgranar

Vi har flera olika modeller av stora plastgranar för offentliga miljöer. En av dem, Macallan, är endast avsedd för inomhusbruk och finns bara upp till 425 cm höjd. Flera av de andra sorterna kan användas både inne och ute och finns upp till 24 meters höjd. Enligt forskare så är en konstgjord gran mer klimatsmart än en levande.

Vi har tre olika modeller av stora plastgranar. En av dom, Macallan, är endast avsedd för inomhusbruk och finns bara upp till 425 cm höjd. Finns även med inbyggd belysning. Dom andra sorterna, Standard och Exklusiv, kan användas både inne och ute och finns upp till 24 meters höjd. Standard och Exklusiv är uppbyggda av en metall konstruktion, och tål därför också att ställas utomhus. Det är ett så kallat ringsystem som är så starkt att man även kan klättra i granen. Granarna kan fås med eller utan belysning och dekoration. Macallan har vi oftast på lager, men större granar måste beställas i god tid för att hinna tillverkas och skickas till Sverige.

Våra stora plastgranar är i första hand avsedda för offentliga miljöer och många kunder hyr dom på treårsavtal. Vi hjälper naturligtvis till med montering och förvaring av julgranarna.

Forskare från Italien har undersökt vilken julgran som är mest klimatsmart  – den från skogen eller den i plast?

Den konstgjorda är bäst förutsatt att man använder den riktigt länge lyder slutsatsen.

Studien har genomförts vid universitetet i Florens och forskningsgruppen har gjort en livscykelanalys av olika typer av julgranar för att undersöka klimatbelastningen. Sparar man sin konstgjorda gran och använder den i många år vinner den ur klimatsynvinkel.

Vill du ha en offert på juldekorationer? Maila till: info@wexter.se