Julgranar och plastgranar

Plastgran av hög kvalitet som är enkel att montera. Vi har många olika modeller av konstgjorda granar. Konstgjorda granar är uppbyggda av en stadig stomme i metall och består av en mix av hårda och mjuka barr ( PE och PVC) för att ge ett naturtroget utseende. Julgransfot ingår alltid, och en del av våra konstgjorda granar har inbyggda ledbelysningar. Flera av modellerna har dessutom 10 års garanti. Enligt forskare så är en konstgjord gran mer klimatsmart än en levande.

Plastgran

Plastgran av hög kvalitet som är enkel att montera. Vi har många olika modeller. Våra konstgjorda granar är uppbyggda av en stadig stomme i metall och består av en mix av hårda och mjuka barr ( PE och PVC plast) för att ge ett så naturtroget utseende som möjligt. Julgransfot ingår alltid, och en del av våra plastgranar har inbyggda ledbelysningar. Dom är också flamskyddsbehandlade och flera av dom har 10 års garanti.Våra granar med 10 års garanti uppfyller alla EU direktiv, och är tillverkade av nytt material vilket innebär att dom innehåller mindre halter av exempelvis Ftalater än billigare granar som oftast är gjorda av återvunnet material.

Dessutom slipper du problem med barr, småkryp från skogen och allergier. En  plastgran  är i första hand avsedd för att användas inomhus.

Forskare från Italien har undersökt vilken julgran som är mest klimatsmart  – den från skogen eller den i plast?

Den konstgjorda är bäst förutsatt att man använder den riktigt länge lyder slutsatsen.

Studien har genomförts vid universitetet i Florens och forskningsgruppen har gjort en livscykelanalys av olika typer av julgranar för att undersöka klimatbelastningen. Sparar man sin konstgjorda gran och använder den i många år vinner den ur klimatsynvinkel.

Priser på plastgranar hittar du härFinns även för  uthyrning till företag.

Vill du ha en offert på juldekorationer? Maila till: info@wexter.se